Korsrygg

Smerter og stivhet i korsryggen kan ha mange årsaker. Ofte handler det om muskulære spenninger. Andre ganger kommer smerten fra ledd eller skiver i ryggen. Det kan dreie seg om slitasje eller andre strukturelle forhold i ryggen som stenose og trange spinalkanaler. Akutte korsryggsmerter (akutt lumbago), kroniske korsryggsmerter, skivebukning og prolaps er tilstander vi kan undersøke, behandle og rehabilitere.

 

I noen tilfeller kan vi ikke nøyaktig slå fast hvor smertene kommer fra eller hvordan de
oppstår. Det er flere strukturer i og rundt ryggsøylen som kan gi opphav til smerter samtidig og derfor kalles de vanligste smertene for uspesifikke (80-90% i følge legehåndboka). Som oftest dreier det seg om helt ufarlige tilstander. Det kan imidlertid gjøre svært vondt. Musklene kan “knyte seg” og det føles som om de står i krampe. Ved ryggsmerter er det viktig å skille alvorlige årsaker fra mer ufarlige tilstander. Her kan vi hjelpe til. Ved hjelp av kliniske tester og erfaring forsøker vi å stille en diagnose. Dersom vi mener det er nødvendig sendes du til en videre utredning.

 

Når det kommer til smerter i korsryggen går det ut på å redusere smertene og gjenskape ryggens normale bevegelsesmønster. Dette gjøres oftest med leddjustering og oppmyking av muskulatur. Ofte gis det også råd om trening og hvordan du kan forandre arbeidsmiljøet ditt for å unngå plagene i fremtiden.

Send oss en e-post!

HELSEFORSIKRING

 

Forsikringsselskapene som i dag tilbyr behandlingsforsikring dekker nå timer hos naprapat.

Sparebank1 ∼ Gjensidige ∼ Tryg ∼ If ∼ Vertikal Helse ∼ Storebrand - Frende - DNB helse

Naprapatkompaniet

+47 40 20 66 00

post@naprapatkompaniet.no

Juvikflaten 14A, 5308 Kleppestø