Naprapati

Hva er naprapati?

Naprapati betyr å korrigere årsaken til smerte. Ordet kommer av det tsjekkiske ordet "napravit", som betyr å korrigere, og det greske ordet "patos", som betyr smerte.

Yrket oppstod i 1907 da den amerikanske kiropraktoren Oakley Smith formulerte grunntesene for naprapatien.

Siden den gang har yrket utviklet seg mye, blandt annet på grunn av nyere forskning. Innenfor naprapatiens behandlingssystem er manipulasjon, mobilisering, massasje, muskeltøy, artikulering og triggerpunktsbehandling hovedelementene. Disse metodene blir ofte benyttet i kombinasjon for å behandle muskel- og skjelettplager.

Behandling og undersøkelse.

Første gang du kommer til en naprapat innledes besøket med en samtale. For å finne årsaken til dine plager legger vi vekt på en nøye gjennomgang av din sykdomshistorie og livssituasjon. Etter dette følger en grundig undersøkelse med kliniske tester for å diagnostisere tilstanden.

Vi stadfester hvilke strukturer som er påvirket og om det eventuelt kan foreligge nevrologiske eller sirkulatoriske forstyrrelser.

Ut fra funnene i undersøkelsen setter vi en diagnose og legger deretter opp en behandlingsstrategi. En behandling kan variere mye og avhenger av smertens karakter, dens årsak og lokalisasjon.

Som en del av behandlingen inngår ofte treningsråd, utdanning og veiledning rundt hvordan du selv kan komme i gang med forebyggende tiltak. Dette kan også være med på å påskynde tilfriskning.

 

 

______________________________________________________________________________

Noen plager folk søker oss for:

  • Nakke: hodepine - migrene - stivhet - prolaps - kink - låsninger - svimmelhet - øresus - whiplash
  • Skuldre: nedsatt bevegelse - prikking i arm - instabilitet - innklemming (impingement) - utstråling - frozen shoulder
  • Korsrygg: akutt lumbago - isjias - prolaps - skiveutglidning - bekkenplager - gangsperre - hekseskudd
  • Hofte/ben: nedsatt bevegelighet - bekkenplager - isjias - lyskesmerter - muskelstrekk / bristning
  • Kne: løperkne - hopperkne - nedsatt bevegelighet - diffuse knesmerter (patellofemoralt smertesyndrom)
  • Fot/underben:  achillessmerter - plantarfascit - hælspore - nedsatt bevegelighet - overtråkk / forstuing - beinhinnebetennelse

Norges Naprapatforbund

.